Prof. dr. André J.P.M. Smout

Maag-Darm-Leverarts, spreker

Prof. dr. André J.P.M. Smout

Maag-Darm-Leverarts, spreker

Biography

Professor dr. André Smout is gastro- enteroloog bij het AMC. Ook is hij lid van het Comité van aanbeveling van de Vereniging van Samenwer- kende PDS-therapeuten en adviseert hij de therapeuten over de inzet van hypnotherapie bij de behandeling van darmklachten. Smout is een bevlogen wetenschapper en specialist.

Als een van de eersten heeft hij het electro-myo-gastrografie(EMG) onderzoek in Nederland en Europa geïntroduceerd. Dit diende ook als zijn promotie eind jaren 70 in Rotterdam. Daarna kwam André te werken in het AZU, eerst bij de afdeling Heelkunde onder Wittebol en later na 1988 bij de afdeling MDL-ziekten in het tegenwoordige UMCU. Na 2007 is André overgegaan naar de afdeling MDL-ziekten van het AMC. In zijn veelzijdige loopbaan heeft André niet alleen in Nederland maar ook internationaal naam gemaakt met veel baanbrekend werk o.a. op het gebied van maagfysiologie en van reflux en de diagnostiek hiervan. Aan meer dan 400 peer- reviewed artikelen is dan ook zijn naam verbonden.

Naast klinische research, heeft André ook altijd veel tijd besteed aan de organisatie van zijn vakgebied, in de sectie Motiliteit van de NVGE, maar ook in internationale organisaties. Niets is teveel voor André om nationaal of internationaal nieuwe ontwikkelingen binnen zijn vakgebied vaak met de nodige humor ten gehore te brengen.

 

 

All session by Prof. dr. André J.P.M. Smout