Anti-stress workshop

18 nov 2017
13:45-15:30

Anti-stress workshop

Evert Blankesteijn geeft een anti-stress workshop met die je bij blijft!

Stress, wat doe je eraan? Werken aan veerkracht en herstel op dagelijkse basis is noodzakelijk om iets te kunnen veranderen. Daarvoor gebruikt Evert als basis een ademtechniek (HRV-biofeedback) waarmee de hormoonbalans wordt beïnvloed. Het cortisol-niveau daalt en er komt ruimte voor ‘ontspanningshormonen’. Dit is een fysiek proces, bevestigd neuro-wetenschappelijk onderzoek. Als je cliënten dit kunnen, dan ervaren ze snel resultaat (minder stress, meer ontspanning met als gevolg minder klachten) nog zonder te reflecteren op de eigen stressfactoren.

Vervolgens brengt Evert met het Stressmodel van Fransen onderscheid aan tussen het domein van objectief waarneembare stressfactoren zoals life events en ‘slepende zaken’ en het gebied van subjectieve factoren (verwachtingen, oordelen, meningen, irrationele gedachten).

Als je als professional aandacht besteedt aan het gebied van zowel mentale als fysieke veerkracht (op gebied van voeding, gezondheid, vitaliteit, sociale context, talenten, bezieling) kunnen je cliënten betere keuzes in het leven maken omdat zij hun stresssignalen herkennen.. Hierdoor kunnen je cliënten gemakkelijker impulsreacties tegengaan en begrijpen welke keuzes helpen om stress de baas te blijven en fysieke en mentale veerkracht te bevorderen. De ademtechniek is daarbij de sleutel tot dagelijks succes.