Monique Gelauff

Hypnotherapeut, spreker

Monique Gelauff

Hypnotherapeut, spreker
moniquegelauff@hetnet.nl

Biography

Monique Gelauff

PDS-Hypnotherapeut

Praktijk voor Hypnotherapie het Groene Hart

Mijn loopbaan startte na een opleiding HBO-V (1989) in de Geestelijke Gezondheidszorg. Hier was ik twaalf jaar werkzaam, eerst als hulpverlener vervolgens na afronding van de studie Gezondheidsvoorlichting en –communicatie als adviseur patiëntenvoorlichting en –communicatie. In 2002 rondde ik mijn studie hypnotherapie af aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam als zelfstandig hypnotherapeut in mijn praktijk ‘Hypnotherapie het Groene hart’ te Woubrugge (Alphen a/d Rijn).

“Vanuit mijn interesse voor de bijzondere wisselwerking tussen lichaam en geest volgde ik specialisaties voor het behandelen van volwassenen met functionele buikklachten/PDS (2003) en kinderen met chronische buikklachten (2012). Als PDS-Hypnotherapeut ben ik aangesloten bij de vereniging de Samenwerkende PDS-therapeuten. Sinds 2013 ben ik daar actief als voorzitter van het bestuur en zet ik mij in om hypnotherapie als evidence based behandeling onder de aandacht te brengen bij behandelaars, patiënten maar ook het algemene publiek.”

Hypnotherapie

Met behulp van hypnotherapie kun je allerlei manieren leren hoe je makkelijker kunt ontspannen, waardoor je je beter gaat voelen en merkt dat je zelf controle hebt over hoe het voelt in je lijf én in het bijzonder in je buik. Je gaat dan leren naar jezelf te luisteren en voelen wanneer dingen goed zijn voor jou en wanneer niet.

All session by Monique Gelauff